Groepsreizen

Groepsreizen zijn een vorm van reizen die door de jaren heen een sterke populariteit heeft uitgeoefend op reizigers. Er zijn speciale jongeren reizen die de vakantieganger naar de mooiste discotheken en feesten brengt, maar ook reizen voor senioren die graag naar een culturele belevenis zoeken. Groepsreizen bestaan er dus werkelijk in alle soorten en maten. In dit artikel lees je enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de groepsreis die het beste bij je past.

1. Motivatie

Bepaal wat je motivatie is voor het kiezen van de reis. Kies je vanuit een financieel oogpunt (groepsreizen zijn goedkoper) of kies je bewust voor groepsreizen om mensen te leren kennen? Wanneer je kiest vanuit een financieel oogpunt houdt er dan wel rekening mee dat het groepsgevoel belangrijk is voor deze reizen, is dit niks voor jou denk dan eens na over bijvoorbeeld backpacken.

2. Bekijk de doelgroep goed

Let erop dat je niet een reis boekt waarbij de groepssamenstelling totaal niet klopt met jouw profiel. Veel groepsreizen zijn bedoeld voor de wat oudere vakantiegangers, één van de organisaties die meer gericht is op jongeren is Mambo. Voorkom een groepsreis waarbij jij je niet thuis voelt in de groep.

3. Prijs / kwaliteit

Voor veel organisaties geldt ‘hoe meer reizigers, hoe goedkoper de reis’. Let daarom goed op of er een minimaal en maximaal aantal deelnemers is voor de reis die je hebt gekozen. Het is niet wenselijk om met 50 man in één bus opeengepakt te zitten. Informeer daarom bij de reisorganisatie hoeveel mensen er al geboekt hebben.

4. Wel / niet singlereis

Het is geen schande om alleen op vakantie te gaan, maar ergens is er toch een klein taboe komen te rusten op het alleen reizen. Lang niet iedereen die alleen op reis gaat is uit op het vinden van een nieuwe liefde. Let er daarom goed op of je kiest voor een singlereis of een ‘gewone’ groepsreis.

5. Actief / ontspanning

Er zijn groepsreizen die gericht zijn op een actieve houding en veel verwachten van de deelnemers. Let er bij het boeken dan ook op of je kiest voor een actieve vakantie of een relax vakantie.