Lekker op reis? Denk ook eens aan Australië

Een wereldreis. Wie wil dat nu niet? Met de jeep door de woestijn, wandelen door de jungle, scuba-diven bij de koraalriffen van het great barrier reef. Andere culturen ontdekken en in contact komen met mensen van allerlei windstreken.

Je kunt natuurlijk alles wat je hebt verkopen en op pad gaan, om nooit meer terug te keren. Maar je kunt ook een bezoek brengen aan het land dat alles heeft: van de (sub)tropische jungle in het Northern Territory en Queensland, de woestijnen van het Red Centre, en het gematigde klimaat in New South Wales. Een land waar de Westerse cultuur samenleeft met de Aziatische, maar waar je via de oorspronkelijke bewoners ook kunt leren over een hunter-seeker cultuur. Een land waar je heerlijk kunt genieten van de opera en de dag erna van Irish Folk of keiharde dance.

Australië heeft alles te bieden, van de rondtrekkende backpack toerist tot aan de moderne reiziger die graag levendige steden bezoekt. Australië is niet alleen een veelzijdig (en enorm veilig) land, het is ook erg toegankelijk. Om te beginnen natuurlijk door de taal, die wij allemaal op school al geleerd hebben. Het is ook een land dat voor iedereen goed te bereizen is. Of je nu wilt genieten van uitbundige luxe, of als budgetreiziger wilt reizen. Australië heeft je wat te bieden.

Australië staat ook al jaren bekend als het backpackersparadijs. Het Openbaar Vervoer is voor reizigers ideaal georganiseerd, met busverbindingen tussen de belangrijkste bestemmingen en budget-hostels zijn in grote getalen te vinden. Backpacken is dan ook een aanrader voor iedereen die zin heeft in avontuur! Bij Backpacken in Australië vindt je alles wat je moet weten om je eigen backpackavontuur Down under vorm te geven. Maar ook voor de wat luxere reiziger biedt de site volop inspiratie.

Welke Bezienswaardigheden moet u zien in Australië?

Het saint tropez van australië NOOSA hier vindt u luxe appartementen en chique winkels en alle andere faciliteiten die je als rijke niet kunt missen.

Victoria state de kleinste en dichtbevolkte staat bied een schat aan mogelijkheden van Skiën tot tennis en alles daar tussen in vind je in deze staat.

De great ocean road is zeker een weg die u bezocht moet hebben als u door australië rijdt met de auto of camper.

Mis zeker NIET de great barrier reef en de gold coast als u naar australië bent geweest anders zult u nog een keer terug moeten om de ervaring compleet te maken.

Great barrier reef Australië