Op vakantie met je hond

Als je op vakantie gaat is het niet leuk als je je hond thuis achter moet laten. Het is veel leuker als je hond gewoon lekker met je mee kan gaan en deel kan uitmaken van de vakantie. Samen lekker wandelen en mooie plaatsen bekijken. Gelukkig zijn er speciaal voor jou als hondenliefhebber campings en hotels waarbij je hond ook welkom is.

Je hond is ook welkom
Niet iedereen is ervan gediend dat er tijdens het diner een hond onder de tafel ligt of dat er bij de buurcaravan steeds geblaft wordt. Dat is goed voor te stellen en daarom zijn er veel hotels en campings die geen honden toestaan. Als je echter wel met je hond op vakantie wilt, zijn er gelukkig ook verblijfplaatsen waar je hond wel welkom is. Deze zijn er in sommige gevallen zelfs op ingericht om je hond een zo goed mogelijk verblijf te geven. Dat scheelt een hoop stress voor jou als baasje en je hond vermaakt zich heerlijk.

Activiteiten met je hond
Met je hond kun je heerlijk wandelen in de natuur. Het is fantastisch om met je hond een bergwandeling te maken waarbij je verkoelende beekjes moet oversteken en je leuke paadjes tegenkomt. Natuurlijk kun je ook gaan zwemmen in een meer of in zee of een eindje gaan varen met een boot. Let natuurlijk wel goed op dat je genoeg water meeneemt voor onderweg. Als je een lekkere wandeling in de natuur maakt kan het maar zo zijn dat je een hele poos geen bewoonde wereld tegenkomt waardoor je terug moet vallen op wat je zelf hebt meegenomen. Verder moet je vooral genieten van de vakantie samen met je hond.

Opletten op de regelgeving
In Nederland gelden andere regels omtrent honden dan in het buitenland. Het is goed je hier eerst in te verdiepen alvorens je de hond meeneemt. Sommige hondenrassen zijn bijvoorbeeld helemaal niet toegestaan in bepaalde landen of in sommige provincies. Daarnaast zijn de regels omtrent het aanlijnen van je hond in andere landen vaak strenger in verband met wilde dieren en ongerepte natuur. Probeer deze regels te respecteren en je zult een hele leuke vakantie tegemoet gaan.