Single reizen

Single reizen zijn vakanties die steeds meer opkomen de laatste tijd. Veel mensen hebben helaas niet de mogelijkheid om samen met een partner op vakantie te kunnen. Gelukkig is hier voor een oplossing bedacht, het single reizen. Veel single reizen worden tegenwoordig georganiseerd rond de Middellandse Zee, daar is een gemoedelijke sfeer en kunnen mensen bijkomen en van de rust genieten. Ik ga hieronder een programma doornemen hoe heet zou kunnen lopen op een cruise bijvoorbeeld.

Singel reis kras – dichtbij

 

 

Maandag: We vliegen vanaf Schiphol naar het Griekse Ionische ZeeGriekse eiland Zakhyntos. Na landing gaan we naar de haven, daar wacht de kapitein met een welkomstdrankje en krijg je een korte introductie van het schip en de gezamenlijke ruimtes. ’s Avonds gaan we gezamenlijk dineren in een haven.

Dinsdag: Na het ontbijt gaan we zeilen richting het noord-westen. Onderweg komen we mooie dolfijnen tegen en de anker wordt voor de kust neergegooid. We gaan aan land en gaan genieten van het diner. We gaan genieten van het eiland en ’s avonds kan je naar de prachtige sterren kijken.

Woensdag: ’s Ochtends is er alle tijd om op ieders eigen gemak te genieten van een wandeling. Het eilandje waar we zijn is lang en smal, elk strandje heeft een wit strand met helder, blauw water. Iedereen sprokkelt een beetje hout bij elkaar en ’s avonds bouwen we een vuurtje op het strand.

Donderdag: We stranden op Kalamos, een groen eilandje met een heerlijke oase van rust. Het eilandje heeft een aantal bergen en lijkt net alsof het op de zee drijft. Kalamos is bijna onbewoond, alleen wat oudere mensen wonen er en wilde dieren.

Vrijdag: Ithaka is ons volgende bezoek waardig, onderweg brengen we ook nog een bezoekje aan het onbewoonde Atakos. Na een verkoelende duik gaan we naar Vathi, dit stadje heeft kleurrijke huisjes tussen de bergen. Een van de mooiste manieren om dit gebied te verkennen is per kajak of per voet door de smalle straatjes van het verlaten eiland. Ook kun je de grotten gaan bewonderen van het eiland.

Zaterdag: We varen naar Zakynthos, het is een lange tocht die ons langs de oostkust vanDrankje doen in Griekenland Kefalonia voert. Je mag mee zeilen, maar je mag ook lekker genieten van het zonnetje op het dek. We varen langs de kaap van Gerakas, we meren af bij Marathonisi. Vanwege de natuurlijke teerbronnen is deze plaats al sinds de klassieke tijd een bekende aanlegplek. Er is een kans aanwezig dat we worden begroet door de Caretta Caretta-schildpad.

Zondag: De laatste zeildag eindigt in de stad Zakhyntos. We gaan de boot schoonmaken, het dek wordt geschrobt en de zeilen worden gestreken. Samen gaan we kijken naar wat leuke souvenirs. We nemen afscheid in stijl en dineren in het gezellige centrum. Lokale gerechten worden gegeten.

Maandag: Het is jammer genoeg alweer maandag, we vliegen terug richting Schiphol. Na het gezamenlijke ontbijt zeggen we iedereen vaarwel en kijken we nog eens voor de zekerheid op het schip of we echt niks vergeten zijn. Niks vergeten? Goed zo! Neem afscheid van elkaar, schud de laatste handen, wissel eventueel nummers uit en misschien tot ooit!
Dit is een voorbeeld hoe zo’n vakantie zou kunnen lopen, dit was een actieve zeilvakantie door de Griekse Ionische Zee. Hopelijk heeft de vakantie u heel erg geholpen met het vinden van een maatje.