Vliegvakantie: snel naar de zon!

Veel mensen hebben hun zomervakantie alweer geboekt. Voor velen wordt het een vliegvakantie naar een warm land. Want in Nederland valt je zomer soms zomaar in het water. Je weet immers nooit hoe mooi of hoe slecht het weer in Nederland zal zijn. Wil je zeker zijn van zon, dan is een vliegvakantie een goed idee. Mocht je naar landen als Griekenland, Turkije of Spanje gaan, dan is de kans op een zonnige vakantie natuurlijk een stuk groter. We raden je dan ook aan om te kiezen voor zo’n vakantie als je van warmte en veel zon houdt. Je kunt natuurlijk ook naar het noorden of het oosten gaan met het vliegtuig. Landen als Noorwegen, IJsland of Finland zijn ook mooi om te bezoeken, maar hier moet je niet zijn als je op zoek bent naar warmte en de zon. Ga je vliegen, boek dan zo vroeg mogelijk. Want hoe eerder je boekt, hoe voordelig het meestal is. Bovendien heb je dan meer keuze uit vertrektijden en – plaatsen en vliegmaatschappijen. Het is makkelijk om thuis te boeken en je e-ticket te printen. Ben je van plan om een fly&drive-combinatie te boeken? Zoek dan via een reisorganisatie.

Bagage
Elke vliegtuigmaatschappij heeft andere regels als het om handbagage gaat, zowel qua maat als qua gewicht. Check van tevoren wat de toegestane afmeting van je koffer is zonder bij te hoeven betalen. Zowel bij het inchecken als bij het boarden staan speciale ‘pascontainers’. Past je koffer daar niet in, dan wordt hij als ruimbagage aangemerkt.

 

Onderweg
Een vliegreis naar een verre bestemming duurt altijd lang. De vlucht neemt een aantal uren in beslag, en soms moet je ook nog een overstap maken. Op lange reizen is het prettig om iets te doen te hebben. Denk aan een boek of een puzzelboekje, aan tijdschriften of kranten. Je kunt aan boord vaak radio luisteren of een film kijken. Reis je met kinderen, zorg dan voor afleiding. Neem een kleur- of puzzelboekje, iets om te tekenen of te schrijven mee.

Tips
De lucht in een vliegtuig is droog, dus af en toe even opfrissen is heerlijk. Vochtige doekjes zijn dus fijn voor in je handbagage. Voor wie last heeft van reisziekte is een reistabletje aan te bevelen. Kauwgom werkt goed bij eventuele oorpijn tijdens het opstijgen en landen.